Sıkça Sorulan Sorular
Nefesli Yaşam seansı nasıl uygulanır?
Nefes seansında; Nefes uygulayıcınızın liderliğinde, doğru nefes almanız sağlanır. Nefes sürekli akan bir dalgaya benzer. Burundan alınan nefes karından başlayarak tüm solunum sisteminizi birbirine bağlayarak rahat nefes verildiğinde vücut rahatlar. Bu model, yüksek enerjili bir alan yaratır ve bu alanın içinde dönüşüm süreci doğal olarak meydana gelir. Seans süresince, bilincin tüm seviyelerinde dönüşüm gerçekleşir (fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal). Her seansta doğum travması, geçmiş yaşam travmaları, bastırılmış duygular ve negatif düşünce modelleri güvenli ve hızlı şekilde iyileşir. Uzman Nefes Uygulayıcısı eşliğinde, 1,5 -2 saatlik seans sürecinde diyaframatik nefes yanında meditasyon, ses egzersizleri ve koçluk gibi yöntemlerde yer almaktadır.
Nasıl nefes alınır?
Uzman bir nefes uygulayıcısı eşliğinde yapılır. Nefes seansı sırasında burundan uzun nefes alınır ağızdan verilir. Nefes alış ve verişi arasında bir duraklama olmaz. Nefes alışı uzun verişi kısa ve rahatlamış şekilde olmalıdır. Sadece nefese odaklanılmalıdır. Böylece kişi tüm solunum yolunu kullanarak etkin ve doğru nefes almayı öğrenir.
Nefes Seansı Boyunca Neler Hissedebilirim?
Seans sırasında kişinin deneyimleri önceden bilinemez. Nasıl her insanın parmak izi farklı ise yine her insan nefes şekli ve seans sırasındaki deneyimleri birbirinden farklıdır. Nefes seansı sırasında kişi kendi elektromanyetik alanında yüksek frekanslı enerji yaratır. Meydana getirilen yüksek frakanslı enerjiyi kullanarak genetik yapımız içinde programlanmış olan anıları aktive ederiz. Bu yüksek titreşimli enerji bedendeki ve biliçaltındaki düşük titreşimli enerjiyi yukarı çeker. Burada fizik kanunu çalışır. Elektromanyetik alanda düşük titreşimli enerji , yüksek titreşimli enerji ile aynı ortamda bulununca mutlaka yükselir yani yüksek frekanslı enerjiye dönüşür. Böylece seans boyunca; bu enerji dönüşümleri sırasında kişinin ellerinde, ayaklarında veya vücudun bazı bölgelerinde karıncalanmalar olabilir. Hafif baş ağrıları, baş dönmesi yapabilir. Kişi bilinçaltında dönüşüm sırasında duygu yoğunluğu (neşe, hüzün vb) yaşayabilir. Seans sonunda ise kişi kendini rahatlamış ve hafiflemiş hisseder. Önemli olan seans sırasında fiziksel veya duygusal her ne yaşanırsa yaşansın kişinin nefes alış ve verişi rahat olmalı, sürece güvenilmelidir. İşte o zaman gerçek bir dönüşüm ve bütünleşme yaratılır.
Nefes ile Hiperventilasyon (Kandaki CO2′nin düşmesi) Arasındaki Fark Nedir?
Hiperventilasyon; Steadman Tıp Sözlüğünde tanımlandığı şekliyle, kandaki karbondioksit yoğunluğunun solunum hızındaki artışa bağlı olarak düşmesidir. Bununla beraber, nefes hızı hiperventilasyonun en önemli parçası değildir, önemli olan nefesle birlikte verilen gazın hacmidir. Bunun sonucu da, kandan daha fazla CO2′nin dışarı çıkması olur. Solunum yaparken nefes verişleri nefes alışlara göre daha güçlü ve daha hacimli olan ve bu nedenle hiperventilasyona girenlerin aksine, bilinçli ve amaçlı nefes alır ve nefes verişlerinde sakinliklerini korurlar, nefesin genişlemiş akciğerlerinin doğal tepkisiyle kendiliğinden boşaltılmasına izin verilir. Nefes uygulayıcıları bunun için vardır. Doğru nefes tekniği kullanıldığında CO2 gerektiği gibi atılır, pH değeri değişmez ve hiperventilasyon oluşmaz. Nefesli Yaşam seansında burundan daha uzun bir nefes alış ve rahatlamış bir nefes verişi vurguladığımız için, oksijen seviyeleri artar ve CO2 seviyeleri de yüksek kalır. Hiperventilasyon yerine süper oksijenlenme durumuna geçilir ki bu da sağlıklı ve güvenli ve istenillen bir durumdur.
Bir Yetişkinin Akciğer Kapasitesi Doğduğundan İtibaren Nasıl ve Neden Geriliyor?
Hiç dikkat ettiniz mi bir bebek nasıl nefes alıp verir? Bir bebek nefes alıp verirken karnı şişer ve iner. Tam bir diyafram nefesi kullanır. Fakat bebek büymeye başlarken duygular devreye girer. Süt ister ağlar, ilgi ister ağlar, korkar ağlar. Ağlama eyleminde nefes tutulur. Çocukluk ve yetişkilik evrelerinde de aynı sistem devam eder. Kişi korkar nefesini tutar, ağlar, üzülür nefesini tutar; öfkelenir, sinirlenir nefesini tutar. Zaman zaman bilinçli zaman zaman da bilinçsiz düşünce ve duygularımızı baskılarız. Bilinçaltı düzeyinde düşünme ve hissetme, nefes alışımızla bağıntılıdır. Güçlü bir duygu hissettiğimizde kendimizi rahatsız hissedersek nefesimizi tutarız, böylece o duyguyu baskılayarak kurtulmaya çalışırız. Nefesimizi tuttuğumuz zaman ise söz konusu enerji hücrelere gönderilerek bastırılır. Bunlar hastalığa ve diğer fiziksel şikayetlere yol açabilir. Yıllar boyu nefesimizi tuttuğumuz için bastırılmış olumsuz enerji birikmiş ve belirli bazı yerlere depolanmıştır. Sonuçta doğal nefes alma becerimizi kaybederiz. Akciğer kapasitemiz %25-30 düzeylerine kadar geriler.
Günlük hayatımda nasıl nefes almalıyım?
Günlük hayatımtımızda solunum burundan olmalıdır. Ancak, gün içinde farkındalık yaratarak nefesi tuttuğunuz anları tespit ederek, nefes almayı kendinize hatırlatabilirsiniz. Gün içinde öfkelendiğiniz, üzüldüğünüz anlarda nefesi tutmak yerine birkaç tane burundan bağlantılı nefes alıp ağızdan vererek duygularınızı baskılamamış olursunuz. Böylece bilinçli olarak nefesinizi açık tutabilir, nefesinizi tıkayan konularla daha kolay ve bilinçli olarak baş edebilirsiniz.
Oksijen ile hastalıklar arasındaki bağlantı nedir?
Vücudumuzdaki hastalık durumu ile hücredeki oksijen yetersizliği arasında doğrudan bir ilişki bulunur. Günümüzde yaklaşık 50’ye yakın anaerobik türü hastalık vardır. Kanser de bunlardan biridir. Anaerobik ‘oksijensiz’ demektir. Bu tip hastalıklar oksijeni olmayan bölgelerde yayılır. Ancak hücreler oksijen ile karşılaştığında bölünme sona erer ve kötü hücreler ölür. Oksijen almanın en etkili ve uygun yöntemi; kendi nefesimizi iyileştirmek ve arttırmaktır. Nefes uygulamasının en önemli yararlarından biri; hücrelere yüksek miktarda oksijen sağlamasıdır.
Nefes sistemini tam olarak açmam için kaç seansa katılmam gerekir?
Aslında nefesin tam olarak açılması kişiden kişiye değişir. Ancak; ortalama olarak, bireysel veya grup ortamında aldığınız yaklaşık 5-8 nefes seansı sonucunda solunum sisteminiz açılır. Bir sonraki aşama ise, Nefesli Yaşam Atölyesi ve workshop’larımıza katılarak kendi kendinize nefes alma becerisini kazanmış olmaktır.
Devamlı açık nefese (solunum yolu) sahip olmak için ne yapılmalıdır?
Önce bir nefes uzmanı eşliğinde yeterli miktarda yapılan seanslar sonrasında; kendi kendinize günde 3-5 dakikalık yapılan bağlantılı nefes alıştırmaları kısa vadede etkili olacaktır.