Blog

Haber

Mutluluk Bir Nefes Uzakta

Mutluluk Bir Nefes Uzakta

Farklı kesimlerden danışanlara nefes eğitimi veren Alegra Benardete “Doğru nefes alarak neşeyi ve bolluğu hayatınıza çekebilirsiniz” diyor.

Transformal nefes eğitmeni Alegra Benardete ile Akatlar’daki merkezinde buluştuk. Benardete, kişilerin doğru nefes alarak hedeflerine ulaşabileceğini söylüyor. Bunun en büyük örneği olarak ise yıllardır bir türlü hayata geçiremediği baba mesleğine dönüşünü anlatıyor. Benardete nefes eğitiminden aldığı enerjiyle artık kendi parfümlerini üretiyor...

- Transformal nefes nedir?

Transformal nefes aslında tekniğin ismi ama hepsi nefes terapisi olarak geçiyor. Transformal nefes tekniğinde ağızdan nefes alıp veriyoruz. Havayı çok yüksek montanla içimize çekiyoruz ve oksijen miktarını çok yüksek şekilde hücrelerimize yollamış oluyoruz.

- Siz bu eğitimle nasıl tanıştınız?

10 yıl önce bir merkezde enerjiyle ilgili birçok çalışmaya katılıyordum, transformal nefes eğitimini duydum. 20 dakikalık bir seans deneyimledim. Yaşam enerjimin bedenime aktığını hissettim. Büyük bir rahatlama ve sebepsiz bir mutluluk hali yaşadım. Bu aslında kişinin kendisiyle, kalbiyle karşılaşması.

- Transformal nefef eğitimlerinin faydası nedir?

Bu bir sihirli değnek değil. Bir anda her şey değişmez fakat küçük küçük mucizeler hayatımıza girecek. Ağızdan nefes aldığımız için bedenimizin alt kısmına nefes ve yaşam enerjisi iniyor. Bağırsaklar için ikinci beyin deniliyor. Nefes almaya başladığımız an bağırsaklardan arınmaya başlıyoruz. Stresle baş etmeyi öğreniyoruz. Negatif enerjilerden temizleniyoruz. Sonrasında istediğimiz her şeyi hayat bize vermeye başlıyor. Bu para da olabilir, sevmek sevilmek de olabilir, kariyer hedefleri de olabilir.

- Yeteri kadar nefes almıyor muyuz?

İnsanların nefesi 3-4 yaşından sonra kapanmaya başlıyor. Havada yüzde 20 oranında oksijen var. Yüzde 20 olan oksijeni alabilmemiz için de nefes kapasitesine ihtiyacımız var. Oksijeni yeteri kadar alamıyorsak mutsuz ya da depresyonda oluruz. Hepimizin beden hafızası nefesin ne olduğunu aslında biliyor. Biz burada hatırlama süreci yaşıyoruz. Çıkması gereken duygular ortaya çıkınca da kişi kendini ifade etmeye başlıyor.

- Danışanlarınızın profili nasıl?

Kadınlar daha çok ilgi gösteriyor ancak erkek danışanlarımız da var. Gençler de geliyor, yöneticiler de var 70 yaşında danışanımız da var.

“Blokajlı bölgelere oksijen gidiyor”

-Nasıl bir teknik uygulanıyor?

Kızgınlık, endişe, travma, hayal kırıklığı ve korku solunum sistemimizde zaman içerisinde bir takım blokajlar oluşturuyor. Blokaj oluşturduğumuz bölgeye bir daha nefes alamıyoruz. Nefes uygulayıcısı olarak biz, blokajlı bölgeleri tespit ediyoruz. Kişinin o bölgelere hücrelerimizin en önemli besin kaynağı olan oksijeni almasını sağlıyoruz. Ortada çok büyük bir problem yoksa yetişkinlerde 5 ila 7 seans uyguluyoruz. 45 dakika boyunca ağızdan nefes alıp veriyoruz. 7 seans sonunda kişi kendine nefes eğitimi verebilecek seviyeye geliyor. Grup derslerimiz de mevcut.

--

Gizem Coşkunarda
https://www.milliyet.com.tr/pazar/mutluluk-bir-nefes-uzakta-2470306